Energioptimering

Spara pengar med energi­optimering

Optimera anläggningens energiförbrukning och få ut mer av av varje spenderad krona. Vi på Teknisk Klimatservice kan hjälpa dig att analysera och optimera anläggningen så att resurserna tas tillvara på bästa sätt. Investera i energioptimering och du kommer på lång sikt att tjäna in kostnaden för investeringen och mer därtill.

Vad är energi­optimering?

Energioptimering är, precis som det låter, en arbetsprocess där man optimerar hur energin används. För verksamheter som till exempel industrier och bostadsrättsföreningar samt större fastigheter av olika slag, är energioptimering ett effektivt sätt att spara energi och i slutändan pengar.

Vårt arbetssätt

Det finns många sätt man kan utföra energioptimering på och vi på Teknisk Klimatservice har lång och bred erfarenhet av att analysera och optimera VVS-funktioner och installationer.

Några arbetssätt vi använder oss av är bland annat:

 • Byte av värmesystem – till exempel från direktverkande el till vattenburna system
 • Styr- och reglertekniska-lösningar – till exempel att sätta in sensorer och närvarogivare så att anläggningen bara används när den behövs
 • Anpassa användningen av installationen
 • Finjustering – rätta till obalans i värme-, ventilation,- eller kylsystem så att de fungerar optimalt samt ser över sambandet mellan de olika systemen så att dessa inte motverkar varandra
 • Återvinning av värme – passar bland annat bagerier, mekaniska industrier och restauranger eller andra verksamheter där man använder mycket värme i produktionen. Värmen återvänder man sedan till andra delar av verksamheten till exempel kan man flytta värmen från ett ställe i lokalerna till ett annat.

Kontakta oss

Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda inom energioptimering är du varmt välkommen att ta kontakt med oss. Vi besvarar eventuella frågor och berättar gärna mer om hur vi kan bistå dig.

  Kontaktformulär

  Teknisk klimatservice Norr AB

  Org.nr: 556246-6259

  Teknisk Klimatservice Rör Norr AB

  Org.nr: 556973-7256

  063-15 05 80 | info@tk-service.se

  Cookiepolicy